logo

De Zuiderling

Wat is de Zuiderling?

De Zuiderling is de nieuwe ruilmunt op Rotterdam-Zuid. Iedereen op Zuid kan Zuiderlingen verdienen én uitgeven. Hoe dan? Door met je talent een ander te helpen of door het talent van een ander voor jezelf in te zetten.

1 Zuiderling ≈ ongeveer een haf uur tijd waard

Om een voorbeeld te geven van hoe je de Zuiderling kunt verdienen en uitgeven: Fatima helpt de sportclub met het organiseren van een toernooi en krijgt daarvoor 4 Zuiderlingen. Hiermee kan ze een student inhuren die haar zoon helpt met het voorbereiden van zijn wiskundeproefwerk. Deze student betaalt die 4 Zuiderlingen weer aan zijn buurman die altijd de katten eten geeft als hij op vakantie is.

Je leert makkelijker andere mensen kennen

Meedoen met de Zuiderling is een manier om andere mensen te leren kennen en je netwerk te vergroten. De Zuiderling maakt het gemakkelijker om hulp te vragen aan mensen die je nog niet kent. Je kunt ze namelijk belonen voor hun inzet. Dus: door de Zuiderling krijgt iedereen, bewoners en gemeenschapsactiviteiten (activiteiten in de straat of de wijk die vaak draaien op vrijwilligers), toegang tot een veel groter netwerk. Hierdoor wordt het gemakkelijker om iemand te vinden die iets voor je kan doen. Ook belangrijk: contact met anderen geeft een doel in het leven. Feitelijk krijg je een half uur van een ander, maar er gebeurt ook iets op menselijk vlak. Voor de Zuiderling zet je je talenten in. Hierdoor weet je meteen weer waar je goed in bent. En daar word je gelukkiger van. Dat is wetenschappelijk bewezen.

De Zuiderling is van iedereen

De Zuiderling ís van de bewoners van Rotterdam-Zuid. Waarom? De munt is sámen met de bewoners van Zuid ontwikkeld. Heel veel mensen en clubs hebben meegedacht en meegewerkt: bewoners, sociale leiders, gemeenschapsactiviteiten, sportclubs en andere organisaties.

datum: januari 28, 2014