logo

FEAST

Het is weer FEAST!

(Financier via Eten Artistieke en Sociale Tactieken)

Loop je al een tijdje met een idee rond waarmee je Rotterdam een beetje (of heel erg veel) mooier wilt maken? Bijvoorbeeld door mensen op een innovatieve wijze aan elkaar te koppelen? Of door een plek te maken in de wijk waar mensen elkaar ontmoeten om samen iets te maken? Of denk je via het maken van een theatervoorstelling, een gezamenlijke moestuin of een website de stad beter, mooier, eerlijker, socialer of duurzamer te kunnen maken? Of een nog veel beter idee, namelijk…

Feast-2

Je zou willen dat je zo’n idee gewoon eens op kleine schaal zou kunnen uitproberen. Maar hiervoor ontbreekt vaak financiering. Wat nu als we je de mogelijkheid geven jouw idee aan 50 tafelgenoten te presenteren, met de kans dat je er aan het einde van de avond met de totale inleg van door gaat? Dat is FEAST – Financier via Eten Artistieke en Sociale Tactieken.

Hoe werkt FEAST?
• Via deze oproep worden (groepen) mensen gevraagd plannen in te dienen. Hoe concreter je plan is, hoe groter de kans dat we je vragen je plan te komen presenteren!
• De organisatie selecteert 3-5 projecten die zich op de avond zelf presenteren (je moet aanwezig zijn om kans te maken op het geld)
• Via een oproep nodigen we zoveel mogelijk mensen (met een maximum van 50) uit te komen eten en stemmen.
• Tijdens de avond krijgen de 3 a 5 deelnemers maximaal 5 minuten om hun plan te presenteren (en daarnaast mogen ze natuurlijk ook met iedereen er over praten tijdens de avond).
• Alle bezoekers krijgen een complete maaltijd voor € 25,- (excl. drank).
• Aan het einde van de avond stemmen alle bezoekers op hun favoriete initiatief.
• De winnaar krijgt de opbrengst (verkregen via de 25 euro die iedereen betaalt voor de avond) direct contant mee.
• Bij de volgende FEAST vertelt de winnaar wat er met het geld van de vorige keer gedaan is.

FEAST is een initiatief van ‘De Makers van Rotterdam’. Via debatten, interventies, kennisontwikkeling en ondersteuning stimuleren we sociaal ondernemerschap in Rotterdam.

LOGO_FEAST_OFFICIEEL_zwart